Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0522-204999
  • info@vanlentehypotheken.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0522-204999

Wat is woningborg?

Woningborg is een organisatie die de kwaliteit van bouwprojecten in Nederland waarborgt. Die kwaliteit wordt o.a. gewaarborgd door het Woningborg-certificaat. Dit certificaat geeft garantie dat uw woning wordt afgebouwd wanneer uw aannemer tijdens de bouw failliet gaat. Ook biedt het u garantie bij technische mankementen die na oplevering niet door de aannemer hersteld kunnen worden. Meer hierover vindt u op de website van Woningborg.

Uw hypotheek en bouwen zonder Woningborg-certificaat?

Maar, wat gebeurt er wanneer uw aannemer een woning bouwt zonder Woningborg-certificaat en er dus geen sprake van een afbouwgarantie is? Een geldverstrekker heeft geen zekerheid dat de woning afgebouwd wordt wanneer de desbetreffende aannemer failliet zou gaan. 

De meeste geldverstrekkers eisen wel het Woningborg-certificaat, zodat zij de garantie hebben dat met het geleende geld de woning volledig afgebouwd wordt. Hiermee hebben verstrekkers dus zekerheid dat het onderpand, dat dient als zekerheid voor de geldlening, bij gedwongen verkoop van de woning voor een marktconforme prijs verkocht kan worden.

Als u bouwt met een aannemer zonder Woningborg-certificaat, zijn er wellicht alsnog mogelijkheden om de financiering en hypotheek rond te krijgen. De lening kan dan niet gesloten worden met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Informeer naar de mogelijkheden.