Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

 • 0522-204999
 • info@vanlentehypotheken.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

 •  0522-204999

Hypotheektips

U leent geld, koopt daarmee een huis, betaalt uiteindelijk de lening terug en bent dan de bezitter van een huis zonder hypotheek. U heeft daarmee een schuldenvrij bezit opgebouwd. 

De bank

In Nederland houden bijvoorbeeld zo'n kleine 100 banken en verzekeringmaatschappijen zich bezig met het verstrekken van hypotheken. En het is logisch dat die allemaal hun eigen hypotheekproduct als 'het beste' zullen aanprijzen. Maar hoe zit dat dan? Welke levert u dan de hypotheek die het beste past bij uw manier van leven en bij de manier waarop u uw toekomst ziet? 

Onafhankelijk hypotheekadvies

Als onafhankelijk hypotheekadviseur is het ons werk de verschillen boven tafel te krijgen. En om samen met u te zoeken naar de meest ideale hypotheekoplossing. Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, boeteregelingen, iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Ons werk is u te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft. 
Daarom hieronder alvast een aantal tips.

Een paar tips

 1. Doe nooit een bod op een woning zonder eerst uw financiële mogelijkheden te kennen.
 2. Vraag de huiseigenaar altijd naar eventuele verborgen gebreken. U moet hier zelf ook onderzoek naar doen!
 3. Wanneer u een bod wilt uitbrengen, doe dat dan altijd onder het voorbehoud van financiering. 
 4. Wanneer u het gevoel hebt dat de rente nu erg laag is, kán het interessant om voor de toekomst de rente langer vast te zetten.
 5. Heeft u opgroeiende kinderen, dan kan het verstandig zijn om een rentevaste periode te kiezen, zodat u gedurende de 'kinderperiode' geen renteverhoging hoeft te verwachten.
 6. Houdt bij het maken van uw keuzes rekening met de risico's die u loopt. Zo kan een lage maandlast aantrekkelijk zijn, maar de risico's juist hoger zijn.
 7. Wanneer u toch zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, vergelijk dan altijd de offertes van meerdere geldverstrekkers. Wij letten bij het vergelijken vooral op de voorwaarden die een verstrekker biedt! 
 8. Rekentools geven slechts een indicatie van het bedrag dat u zou kunnen lenen. Houdt er daarom rekening mee dat in praktijk meer zaken een rol kunnen spelen die van invloed kunnen zijn op het maximaal te lenen bedrag. Daarom is het altijd verstandig om samen te kijken naar de mogelijkheden.