Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0522-204999
  • info@vanlentehypotheken.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0522-204999

Wat is een familielening?

Een familielening wordt ook wel een familiebank genoemd. U leent geld van familie of van iemand anders. Hiernaast leent u geld van de bank. Dit kan interessant zijn, omdat degene van wie u het geld leent een hogere rente ontvangt en u misschien iets minder hoeft te betalen dan u bij een bank zou moeten doen. 

Onder voorwaarden is de rente van een familielening fiscaal aftrekbaar. U moet wel voldoen aan bepaalde eisen die gesteld worden door de belastingdienst, maar ook door de geldverstrekker. Daarnaast moeten de totale lasten van beide leningen met uw inkomen betaald kunnen worden. 

Als de totale lasten te hoog zijn voor de geldverstrekker, zijn er mogelijkheden dat de lasten van de familielening binnen de fiscale vrijstellingen aan u teruggeschonken worden.

Wij stellen de leenovereenkomst op die door een geldverstrekker geaccepteerd wordt. Let op: een geldleningsovereenkomst via een notaris wordt vaak niet door geldverstrekkers geaccepteerd. Hierin kunnen wij u wél verder helpen. Daarnaast stellen wij ook een terugschenkverklaring voor u op, wanneer de lasten van een familielening teruggeschonken worden.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.