Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0522-204999
  • info@vanlentehypotheken.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0522-204999

Hypotheekadvisering

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening die doorgaans 30 jaren 'loopt'. Dat betekent dat we heel zorgvuldig na moeten gaan op welke momenten in uw leven die lening gemakkelijk aan te passen is aan uw situatie.

Verandering van besteedbaar inkomen

Daarbij moeten we rekening houden met de momenten waarop uw inkomen veranderen kan. De geboorte van de kinderen is zo’n moment. Vaak besluit een van de ouders dan om minder te gaan werken. Ook de pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs permanent daalt. Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar. Zoals tijdens de studie van de kinderen. 
Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van een geavanceerd computerprogramma, waarmee we iedere hypotheekmogelijkheid 30 jaren kunnen doorrekenen. Hierbij houden we rekening met de fiscale aftrek en inkomen op pensioendatum.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen met u zullen maken, gaan we samen eerst goed met u bekijken aan welke eisen uw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet uw hypotheek er uit zien? Hier zullen we zorgvuldig mee om moeten gaan.

Zoeken naar de juiste geldverstrekker

En wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan we met u na welke geldverstrekkers de gekozen hypotheek kunnen leveren. Vaak kunnen we daarbij kiezen uit meerdere verstrekkers, zodat dan ook de rente een rol gaat spelen. Zodra alle vragen beantwoord zijn, vragen wij voor u bij de gewenste geldverstrekker uw hypotheekofferte aan. Uiteraard controleren wij die offerte nauwkeurig op juistheid. Vervolgens verzorgen wij het gehele hypotheektraject voor u. 

Notaris

Na goedkeuring van de geldverstrekker, wordt het geld op het gewenste moment naar de notaris overgeboekt. Enige werkdagen voordat u bij de notaris komt, ontvangt u een eindafrekening. Deze controleren wij vooraf voor u. De aktes liggen bij de notaris van uw keuze ter ondertekening.


Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een verkennend hypotheekgesprek? 
Neem dan contact met ons op!